MARINI TURKIYE Yeni Fabrikası Açılışı

Marini Makina (Marini Türkiye), Ankara’daki yeni fabrikasının açılışını 28.10.2016 tarihinde gerçekleştirdi.

Yüzde 60 İtalyan ortaklığı bulunan MARINI MAKINA A.Ş.’nin Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesisine yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni firmanın özverili duruşunu yansıtan kaliteli bir organizasyon olarak tamamlandı. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin de bir arada bulunduğu organizasyona Fayat Mixing Plants (Marini Fabrikalarının) CEO’su Joachim Blatt’ta yer aldı . Açılış konuşmasını yapan Marini Türkiye Genel Müdürü Yusuf Güngör, 51 ülkeye ihracat yapan ve gelecek yıllarda bu sayıyı daha da artırmak amacında olan bir firma olarak, daha büyük ve daha modern bir tesisin önemine dikkat çekti. Yeni açtıkları fabrikanın 2017 itibariyle 200’ü aşkın çalışan ile 13.500m²’si kapalı 25.000m² alanda üretime devam edeceğini dile getiren Güngör, hali hazırda Avusturalya ve Kuzey Amerika haricinde tüm kıtalara ihracat yaptıklarını, 2017 içinde Avusturalya pazarındaki yerlerini de alacaklarını söyledi.

Fayat Mixing Plants CEO’su Joachim Blatt, Ankara’da böylesine büyük bir merkezin gerekli olduğunu ve bu nedenle de yatırımın kendileri için faydalı olacağını düşündüklerini ifade ederek, “Biz bu işte küçük, orta ve büyük adımlar atarak ilerledik. Bu anlamda, bu fabrikanın da bizim için büyük ve önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Geldiğimiz nokta, doğru adımlar attığımızı bize gösteriyor” dedi. Marini Türkiye’nin oldukça başarılı bir çizgisinin olduğunu dile getiren Blatt, sadece Türkiye’de değil, çevre ülkelerde de etkili bir ekibe sahip olduklarını kaydetti. Dünya pazarında da oldukça güçlü bir konuma ulaştıklarını belirten Blatt, “240 ton/saat sınıfı makinelerde şu anda pazar lideri durumundayız. Amacımız 160 ve 320’lik sınıflarda da pazar lideri olmaktır. Bunların da zamanla gerçekleşeceğini göreceğiz diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye için büyük bir adım atıldığını belirten Blatt, “Bizim bundan sonraki işimiz, bu büyük fabrikanın içini tamamen doldurmak. Bir sonraki adımda ise pazarın bizden taleplerini gözlemleyeceğiz ve buna yönelik çalışmalar yapacağız” dedi. Her geçen gün, dünya şartlarının daha da zorlaştığını ifade eden Blatt, “Çok sıkıntılı noktalar var. Petrol fiyatları bizleri çok etkiliyor. Bunun yanında ekonomik krizlerin yaşandığı ülkeler var. Bu nedenle de ekonomilerin kendilerini adapte etmesini beklemeden, bizim kendimizi pazara adapte etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.