Yeni Delhi Havaalanı için 6 ayda 650.000 ton Asfalt

Yeni Delhi’de havaalanı asfalt projeleri

Yeni Delhi uluslararası havaalanı yeniden inşaa edilmektedir. Uluslararası terminal’in 2010 da bitirilmesi hedeflenirken, Asya’nın en uzun pistlerinden biri olan 3 numaralı pist, 2008’de tamamlandığında Airbus A380 için uygun hale getirilmiş olacaktır. Bu büyük proje, kamu-özel sektör ortaklığının iyi bir örneğidir. Hindistan’lı GMR Group, AAI (Airport Authority of India), Fraport, Malaysian Airport ve Hindistan Geliştirme Fonundan oluşan Konsorsiyum havaalanının inşaasını tamamlayacak ve 30 yıl süresince havaalanının işletmesini ele alacaktır.

Bazı veriler

  • Pist uzunluğu 4.430m
  • 50cm kalınlığında çimento-gravel temel, 8cm kalınlığında 3 asfalt katmanı ile kaplanacak
  • 6 aylık bir süreçte toplamda 650.000ton asfalt serimi
  • 58.000m3 beton ve 5,4 milyon ton agrega

L&T şirketi, inşaat ihalesini almasıyla birlikte proje kapsamındaki mühendislik işlerinden de sorumludur. Sözleşme; taksi yollarının, yeni terminalin ve güvenlik binası gibi teknik binaların inşaasını içermektedir.

L&T projeyi zamanında tamamlayabilmek için, iki adet MARINI 260ton/saat ve 200ton/saat kapasiteli plent kullanmaktadır. Bu aynı zamanda, Hindistan’da şimdiye kadar ulaşılmış en yüksek üretim kapasitesidir. Günlük üretim miktarı etkiliyeci olmakla birlikte aylık hedef olan 100.000 tona ulaşılmıştır. Bu amaçla, L&T yeni merkezi Yeni Delhi’de bulunan FAYAT-Hindistan ile yakın çalışarak özel bir bakım çalışması yürütmektedir.

Photo credits: seaview99

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın +90 312 386 33 22 veya bize iletişim bilgilerinizi bırakın biz size ulaşalım:

Adınız

Şirket Adı

Email

Telefon

Mesajınız

Devam etmek için kişisel bilgilerinizin kullanımını onaylamalısınız.