Adige Bitumi MARINI TOP TOWER 4000’i Seçti


Adige Bitumi S.p.A. Group kısa bir süre önce Mezzocorona (TN)’daki şantiyesinde bulunan eski M260 plentini yeni bir plentle değiştirmeye karar verdi. Bunu yaparken, yeni teknlojilerde en iyi referanslarıyla kesinlikle İtalyan pazarının gereksinimlerini karşılayabilecek olan MARINI’nin, 280-300ton/saat üretim kapasiteli plentini seçerek, kendini bu pazarının lideri konumuna getirme yolunda önemli bir adım atmıştır.

Görüşmelerin başlangıç evresi sırasında üzerinde durulan ana mesele, yüksek kapasiteli (müşterinin ve ekibinin taleplerini fazlasıyla karşılayabilecek) bir plent sahibi olmak olmuştur ama öyle bir plent ki, küresel seviyede açıkca üstün oluşunun yanında özellikle ekolojik ve teknolojik konulara duyarlı (düşük atmosferik salınımı, sessiz, düşük enerji tüketimi, öğütülmüş malzemelerin maksimum kapasitete kullanımı, sıvı ve katkı maddeleri kullanma olanağı) ve de mödüler olmalıydı.

Şirket sahibi Paolo Tellatin ve teknik ekibinin pek çok şantiyeden elde etmiş olduğu tecrübeleri sayesinde proje konusunda çok net görüşleri vardı (şirketin Veneto ve Trentine arasında bulunan 5 tanenin yanısıra bir tane de Belgrad’da olacak şekilde 6 şantiyesi vardır) ve bu sebeple eski tesisin yerine kurulacak olan kompleks plentin tasarımına olan doğru yaklaşımını kestirmek oldukça kolay olmuştur.

Plent, maksimum kesinliği garanti etmek ve benzersiz operasonel esneklik sağlamak için, yüksek miktarda ön dozajlama ünitesi (12 adet agregalar için + 3 adet GDA için bunker) ile tasarlanmıştır. Aynı zamanda geri dönüşüm hattındaki “sıcak” geri dönüştürülmüş malzeme hattını 2 ön dozajlama ünitesi ile ve karıştırıcıdaki “soğuk” malzeme hattını 3 ön dozajlama ünitesi (tüm koşullar altında en iyi ürün kalitesini sağlamak için) ile beslemek mümkündür.

Dryerin üzerinde konumlandırılan geri kazanılmış filler silosu ve filtre ile “kurutma kulesi”nin sağladığı avantajlar sayesinde, MARINI TOP TOWER 4000 sadece yerden kazanmakla kalmayıp, her şeyden önce termal enerji dengesinin optimizasyonunu garanti etmekte (dryer ve filtre arasındaki bacanın kısa tutulması ve izolasyonu ile) ve dryerden yayılan enerjinin geri kazanımını sağlanmaktadır. Özellikle salınımı azaltma ve sürdürülebilir gelişim kavramlarına dayanarak, dryer brülörü ayrı bir hava kompresörü sayesinde daha iyi yakıt püskürtmesi sağlanarak çalıştırılmaktadır. Ayrıca bu plent daha fazla filtre yüzeyi bulunan torba filtre Nomex 500 ile donatılmıştır.

Fillerle alakalı olarak, Italya’da daha önce gerçekleştirilmemiş bir optimizasyon seviyesine ulaşıldı: esasında plent geri kazanılmış filler silosu ve ilave filler silosu olarak iki ayrı filler silosu, bir çimento silosu ve bir kireç tozu silosu ile donatılmıştır.

Karıştırma kulesinde 6 seçimli elek ünitesi kullanımı tercih edilmiştir ve aynı zamanda elek değişimini ve bakımını kolaytıran patentli yeni Marini sistemi sayesinde elek değişimlerinin kolaylığı ve eleklere tam erişim sunulmaktadır.

Elek ünitesinin altındaki 6 adet hazneye doğrudan ve kolay ulaşım sağlanarak bakım işlerini kolaylaştırmak adına maksimum özen gösterildiği gibi, plentin tüm bakım noktalarına kabinden çıktıktan sonra yere inmeden ulaşılmasını sağlayan merdiven ve yürüme yolu yapısına (Avrupa standartlarının gerektirdiği gibi genişletilmiş) da dikkat edilmiştir.

Kayda değer bir özveri de sesi azaltmak ve atmosferik salınımı düşürmek için gösterilmiştir. Bu bakış açısıyla karıştırma kulesi, mamül silo (yüksek kapasiteli – 400 tondan fazla) dahil kaplanmıştır.
Tanklar, ısı kaybını minimuma indirmek ve buna bağlı olarak bitümü ısıtmak için gereken enerji tüketimini azaltmak için, kalınlığı 200mm çıkartılmış kaya yünü yalıtımına sahiptir. Her biri 100m3 kapasiteli 5 adet bitüm tankı, 1 adet yakıt (100 m3 kapasiteli) ve iki kompartmana bölünmüş (60m3+30m3) 1 adet emülsiyon tankı, plenti beslemektedir. Plent 3 besleme hattı ile beslenmektedir: 2 adet karıştırma özelliği bulunan bitüm hattı (orta seviyede bitüm elde etmek için 2 farklı tip bitümü aynı karışım içinde karıştırabilmektir), soğuk karışım elde etmek için 1 emülsiyon hattı.

Adige Bitumi Group ve Marini S.p.A. ortaklığının kapsamlı çabaları sayesinde, yeni, daha talepkar ve günümüz piyasasında daha etkin olmak için giderek artan bir biçimde kaliteye odaklanmış, enerji tasarrufuna, karbon ayak izine ve işletme ekonomisine önem veren müşteriler için bir referans noktası olmayı vaadeden yeni bir plent ortaya çıkmıştır.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın +90 312 386 33 22 veya bize iletişim bilgilerinizi bırakın biz size ulaşalım:

Adınız

Şirket Adı

Email

Telefon

Mesajınız

Devam etmek için kişisel bilgilerinizin kullanımını onaylamalısınız.