MARINI Belçika’ya Geri Dönüyor

Top Tower 3000 –“Les Enrobes des Trois Frontieres”

Plent kirliliğine ve enerji tüketimine ilişkin giderek artan kısıtlamalar ile birlikte uygun maliyetli asfalt üretimine olan talep, “Les Enrobes des Trois Frontieres”i 1990’dan beri Avenue de Champion 24’deki Aubange şantiyesinde bulanan MARINI M220 plentini, en modern alternatifi olan Marini Top Tower 3000 ile değiştirmeye itmiştir.

Şantiyenin stratejik konumu Belçika, Fransa ve Luksemburda’daki müşterilerin buraya kolayca ulaşabileceği anlamına gelmektedir. Bu yüzden, müşterinin ülkesinde kullanılan ürün ve formül tipine göre değişen taleplerini karşılamak için, Les Enrobes des Trois Frontieres en yeni asfalt teknolojileriyle ve yüksek oranda GDA kullanımıyla uyumlu çalışabilecek şekilde tasarlanmış bir plent almaya karar vermiştir. Les Enrobes des Trois Frontieres, Marini’nin GDA’nın “çiftli” besleme sitemi (Soğuk GDA’nın miksere, sıcak ya da ılık GDA’nın dryer drum’a taşındığı sistem) ile kullanılmasyla ilgili teklifine büyük ilgi göstermiş ve bu son kararı vermelerinde etkili olmuştur. Aslında şu anda Marini’nin kullandığı bu yöntemin, paralel drum ile hemen hemen aynı yüksek oran da GDA kullanımı (bazı plentlerde %50’lere varan oranlarda) ve hem ilk yatırım hem bakım maliyetleri artı operasyonel esneklik açısından eşi benzeri yoktur.

MARINI TOP TOWER 3000

MARINI TOP TOWER 3000Plentin özelliklerinden biri dryer-filtre-geri kazanılmış filler unitesidir. Müşterinin eski Marini plentindeki dryeri tutmak istemesi (2007’de takılan) sebebiyle Top Tower’ın sunduğu dryer ve fitre (filtre ve filler silosu’nun dryer’in üzerinde olduğu) kullanılmamıştır. Les Enrobes des Trois Frontieres’e tedarik edilen parçalar, E250/L dryer ünitesi orijnal plentten olmak üzere, MARINI TOP TOWER 3000 karıştırma kulesi ile birlikte, filtre (875m2) ve geri kazanılmış filler silosudur. Sıcak karışım asfalt üreitimi yapıldığı sırada, filtrenin düzgün çalışmasını sağlamak için dryer ve filtre arasındaki baca bağlantısına ek bir brülör takılmıştır. Brülör, filtreden geçişleri sırasında gazları ısıtarak torbalarda yoğunlaşmalarını engellerken, aynı zamanda dryer’deki agragayı nemden arındırmada maksimum verimliliği sağlar. Plent 8 agrega bunkeri, 2 GDA bunkeri (biri ılık geri dönüşüm sistemi ile dryer’e besleme, diğeri soğuk GDA’yı karıştırıcaya besleme yapmak için), 6-seçimli elek, 200 tonluk 4 kompartmanlı sıcak mamül silo ile donatılmştır. Isı kaybını ve buna bağlı elektrik tüketimini önlemek için 200mm kalınlığında termal izolasyonlu, elektrikle-ısıtılan 3 tanktan oluşmaktadır. Ek olarak, ısıtılan bitüm boruları da bitüm çatlaklarını önleyebilmek için tamamiyle izole edilmiştir. Bu Marini plenti özellikle, geleneksel olarak yüksek standartları bulunan, ürün kalitesine, enerji tasarrufuna ve karbon ayakizine önem veren Kuzey Avrupalı müşteriler için bir referans noktası haline gelmiştir. Dahası, yüksek GDA kullanım oranları göz önünde bulundurulduğunda, Marini bu plent ile müşterilerine, özellikle Belçika’da olmak üzere, Kuzey Avrupa pazarı için en ideal çözüm olarak görülen paralel drum’a karşı etkili bir alternatif sunmuştur.

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın +90 312 386 33 22 veya bize iletişim bilgilerinizi bırakın biz size ulaşalım:

Adınız

Şirket Adı

Email

Telefon

Mesajınız

Devam etmek için kişisel bilgilerinizin kullanımını onaylamalısınız.