Airport Paving - marini Asphalt Plant

LANE Demek HAVALİMANI Demektir

Havalimanı projeleri her zaman ustalık ve deneyim gerektiren işler olmuştur

İşte bu sebeple, havalimanı asfalt kaplaması işinde LANE, Amerika’nın en büyük ve en deneyimli inşaat firması olarak isim yapmıştır.
LANE İnşaat Şirketi 120 yılı aşkın deneyime sahip bir aile şirketidir. Çoğunlukla ABD’nin doğu yakasında, Texas ve Illinois çevresinde iş yapan firma, Atlanta GA, Washington TN, Bangor ME havaalanları da dahil pek çok başarılı projeye imza atmış güçlü bir sivil inşaat lideridir.
LANE, projeleri başarılı bir biçimde tamamlamak için hızlı bir şekilde organize olma ve kaynakları hazır etme yeteneğine sahiptir. Bu, LANE’nin Sharjah ve Abu Dhabi’deki yeni havalimanı projelerinde de yer almasına olanak sağlamaktadır.

Havalimanı asfalt kaplamasında zorlu bir proje

Top Tower 4000 - Marini Batch Mix Asphalt PlantMidfield Terminal Kompleksi (MTC), Abu Dhabi’nin geçiş kapısı, BAE’nin ulusal hava yolu şirketi Etihad Havayolları’nın gelecekteki evi olmak üzere tasarlanmıştır. Planlanan tesisin kapasitesinin yıllık 30 milyon yolcuya ulaşması beklenmektedir ve yerel otoriteler bu büyük projenin bir an önce bitmesi için bastırıyorlar. Bu proje Emirlik için, Abu Dhabi’de turizmin gelişimi ve ticaretin artışını temsil etmektedir. Terminalin inşasının 4 yıl içinde tamamlanması beklenmektedir.
LANE asıl üstlenici olarak pistlerin yeniden asfalt kaplanmasını, yer aydınlatmasını ve 60m genişliğinde 4.3km uzunluğundaki yeni pist ile 20’den fazla kalkış pistinin drenaj sisteminin inşaat ihalesini kazanmıştır. Tüm bunlar 6 ay içersinde 330.000 metrik ton asfalt anlamına gelmektedir.
Sadece ABD’de 70’den fazla plent ile asfalt üretimi konusunda bolca deneyime sahip olması sayesinde LANE, en iyi satış-sonrası servisine sahip tedarikçiler ile iş yapmaya karar vermiştir

Marini: Havalimanı projeleri için en İyi partner

LANE teknik ekibi, piyasadaki uygun çözümlerini değerlendirerek Fayat Orta Doğu’dan bir Marini Plenti almaya karar vermiştir. Son karar ise 300ton/saat kapasiteli bir Top Tower 4000 Marini asfalt plenti almak olmuştur. Diğer taraftan LANE, hali hazırda bir MARINI MAP 200 plentini işletmektedir.
LANE teknik ekibi yakın gelecekte artacak iş miktarını göz önünde bulundurarak, özellikle Marini plentinin modüler yapısının değerinin farkındadır. TOP TOWER’ın %35 oranına kadar geri dönüşüm sağlayabilen ılık geri dönüşüm sistemi ile geliştirilebilmesi ve fazladan mamül silo eklenebilme gibi özellikleri göz önünde bulundurulmuştur.
Projenin önemi göz önünde bulundurulduğunda LANE düşük emisyon, düşük gürültü ve düşük güç tüketimi de dahil olmak üzere, özellikle teknolojik ve ekolojik nitelikleri ile dikkat çeken, daha yüksek seviyede bir sisteme gereksinim duymaktaydı. Her şeyden öte, LANE özellikle yüksek kapasiteli, konteyner şeklinde modülleri olan, harici kablolar ve bitüm hatları bulunan modüler bir tasarım ve katı/sıvı katkı maddeleri ile çalışabilme özelliği olan bir plent talep ediyordu ve sadece üst düzey şirketler ile yapılacak iş birliği ile bu zorlu projelerin üstesinden gelebileceğinin farkındaydı. İnanıyoruz ki, bu iş için LANE Contracting ve Marini kombinasyonu nihai hedefe ulaşılmasını sağlayacaktır. Hedef: en iyi kalite, verimlilik ve tasarruf ile işi tam zamanında bitirmek!

Airport Pavement

Photo Credits: Vancent Photo