MARINI-ÇİN, Asya’nın İncisi Olacak Plentin Teslimatını Gerçekleştiriyor!

Ley Choon Asphalt Plant - Singapore
MARINI-ÇİN, istisnai boyutları (45m uzunluğu ile Asya’nın en büyüğü), modernliği ve teknolojik özellikleri ile öne çıkan bir plentin Singapura satışı ile Çin pazarının dışına açılmaktadır.
Singapur kökenli Ley Choon Gruop, 2006 yılından beri MARINI müşterisidir. Şirketler arasında uzun yıllardır devam eden ilişki karışıklı güvene dayanmaktadır. İnovasyona hevesle bağlı olan Ley Choon, teknolojiden ödün vermeyen zamanın ötesinde bir tesis istiyordu. Olası teknik çözümlerin ayrıntılı analizini takiben, Ley Choon tüm gereksinimlerini kapsayan şartlarını MARINI’ye iletmiştir.

Plentin spesifik özelliklerine ilaveten, proje yönetimi zorunlulukları da hesaba katılmıştır: plent müşterinin yürüttüğü projeye uyumlu olarak inşa edilmeliydi; var olan şantiyenin genişletilmesi, yeni binaların inşası, pletin arayüzünün bu yapılarla uyumluluğu, malzeme akışı ve diğer araçlar…
Marini tüm zorlukları göğüsleyip bu özelliklerin her birini karşılayarak MAC 360 (360ton/saat) plentini inşa etmeyi başarmıştır.

Geri Dönüşüm

3 teknik mevcuttur:

  • Dryerden GDA beslemesi ile geri dönüşüm (%30 geri dönüşüm oranı);
  • Geri dönüştürülmüş malzemenin doğrudan karıştırıcıya iletilmesi (%25 geri dönüşüm oranı). 5 tonluk bir mikser seçimi ile büyük-boyutlu GDA’nın da kullanıldığı formüllerde büyük miktarlarda ürün elde etmek mümkündür;
  • Çiftli dryerli geri dönüşüm sistemi (%50 ve daha fazla oranlarda).

Bu plentin ilgi çeken bir başka özelliği ise, geri dönüşüm teknolojilerinin ılık geri dönüşüm sistemi ile çiftli dryer drum’da birleştirilmesiyle %70 – %80 oranlarında geri dönüşüm yapılabilmesine olanak sağlamasıdır.

Ilık Karışım Asfalt

AQUABlack köpük bitüm sistemi Asya’ya ilk kez kullanıldı.
Su, yüksek başınç ile sprey enjektörüne aktarılır – Köpük Tabancası.

Asfalt Stoklama

Benzersiz bir tasarım ile 10 kompartmanda 1000ton:

  • Singapur’da bakım projelerine hızlı bir şekilde asfalt tedariği,
  • Yağmur mevsimleri arasındaki kısa dönemlerde hızlı asfalt tedariği,
  • Son olarak, istenilen tüm reçetelerin kullanım imkanı.

 

Plentin 2013 yazında hizmete sokulması, ekipmanın tümünün, en zorlu koşullarda dahil, tüm çalışma koşulları altında test edilebilmesini mümkün kıldı:

  • Son teknoloji yeniliklerin plente eklenmesiyle alışılagelen sistemler daha karmaşık hale gelmiştir,
  • Geri dönüşüm sistemleri ilk önce  tek tek, daha sonra hepsi birlikte aynı anda test edilmiştir.
  • Son olarak, sıcak karışım asfalt üretimi test edilmiştir.

Sonuç

2 aylık faaliyetten sonrasında plent %45 geri dönüşüm oranıyla 100.000 ton üretim yapmıştır.

Tüm kurulum ve test aşaması bittikten sonra Ley Choon Gruop’un asfalt biriminin yöneticisi şunları söylemiştir:

“MARINI çalışanlarının bu plentin başarısı için duydukları tutkuyu hissedebildim. Tüm taleplerimiz büyük bir özenle göz önünde bulunduruldu. Bu plent benim hayal gücümün de ötesinde!.”

MARINI için oldukça heyecan verici olan bu proje, müşterimizin hedeflerine ulaşmasına olanak sağlamıştır. Çok yüksek performanslı bir plent, çok yüksek oranlarda geri dönüşüm, enerji tasarrufu ve yüksek üretim kapasitesi. Yani MARINI’nin statejisi ile aynı hizada bir çok hedef; Asfalt tekniklerinde öncü olduk…

 

Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bize ulaşın +90 312 386 33 22 veya bize iletişim bilgilerinizi bırakın biz size ulaşalım:

Adınız

Şirket Adı

Email

Telefon

Mesajınız

Devam etmek için kişisel bilgilerinizin kullanımını onaylamalısınız.